ОСТАННІ НОВИНИ

Як готова відповісти Британія, якщо підтвердиться застосування хімзброї в Маріуполі

Наталя Дуляба

|

Міністр Збройних Сил Великобританії Джеймс Хіппі заявив, що країна розглядає «всі варіанти» відповіді, якщо інформація про застосування хімічної зброї в Маріуполі підтвердиться. Про це пише Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Президент путін повинен знати, що ми розглядаємо всі можливі варіанти щодо того, як відповість Захід», – сказав Джеймс Хіппі.

Він зауважив, що уряд Британії поки не зміг перевірити інформацію про застосування росіянами хімічної зброї у Маріуполі.

«Важливо визнати, що ці речі можуть бути використані різними способами: від сльозогінного газу, який є засобом проти масових заворушень, до абсолютно руйнівних систем смертельної хімічної зброї», – підкреслив Хіппі.

За його словами, важливо чітко усвідомлювати, що є деякі речі, які виходять за всі рамки. «Застосування хімічної зброї отримає відповідь, і є різні варіанти того, якою може бути ця відповідь», – додав міністр.

Він також високо оцінив українські Збройні Сили в Маріуполі за їхній «дивовижний героїзм» на тлі війни з росією.

«Я думаю, що вони – дивовижні люди, вони втілюють все, чим ми захоплювалися в українських Збройних Силах за останні шість тижнів», – сказав Хіппі.

Зазначимо, наразі Пентагон також ще не зміг підтвердити, що війська рф застосували хімічну зброю в Маріуполі. Однак через там висловили стурбованість через ймовірний такий хід подій.

Як писав Львівський портал, ввечері 11 квітня полк «Азов» повідомив, що росіяни скинули на Маріуполь невідому отруйну речовину. У постраждалих виникла дихальна недостатність і  вестибуло-атактичний синдром.

Згодом лідер «Азов» Андрій Білецький уточнив, армія рф застосувала хімічну зброю над заводом «Азовсталь», який утримують бійці полку. Ознаки отруєння мають троє військових.

Водночас Міноборони України наразі перевіряє інформацію про можливе застосування хімічної зброї російськими окупантами в Маріуполі. Попередньо підозрюють, що це могли бути фосфорні боєприпаси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *