ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові понад 2 тисячі дітей-переселенців долучилися до навчання

Оксана Попович

|

Станом на середу, 16 березня, до онлайн-навчання у школах львівської громади долучилися 73 тисячі львівських учнів 1-11 класів, а також понад дві тисячі вимушено переміщених українців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, з 14 березня навчальний процес у школах Львівської міської територіальної громади відновили в онлайн-форматі. Окрім львівських школярів, дистанційне навчання організовано також для внутрішньо переміщених дітей.

«Станом на сьогодні у закладах загальної середньої освіти Львівської МТГ навчається близько 73 тисячі учнів 1-11 класів з використанням дистанційних технологій. Окрім того, дистанційне навчання організовано для 115 дітей внутрішньо переміщених українців, які проживають у приміщеннях шкіл, а також для 2000 дітей, які тимчасово проживають у місті Львові за межами закладів освіти», – йдеться у повідомленні.

Відтак вже 84% львівських учнів повернулися до навчання. Однак кількість охочих долучитися до дистанційного навчання у школах Львова щодня зростає за рахунок внутрішньо переміщених дітей.

«Про можливість такого навчання внутрішньо переміщені особи отримують інформацію від працівників центрів, які реєструють їх, від волонтерів та від представників Львівської міськради. Щоб дитина могла долучитись до онлайн-навчання, її батьки повинні звернутися до керівника найближчого закладу освіти із заявою щодо організації цього процесу», – пояснили у мерії.

Наразі у закладах освіти Львівської МТГ проживає в середньому від 40 до 100 людей. Для них облаштовані ліжкомісця, а волонтери готують їжу у харчоблоках освітніх закладів.

Водночас для дітей внутрішньо переміщених осіб педагоги організовують дозвілля: в окремих кімнатах діти грають шахи, настільні ігри, малюють, читають, дивляться мультфільми.

Як повідомлялося, близько 1,5 млн українських дітей стали біженцями з початку російського вторгнення 24 лютого.  Відтак щохвилини з України тікають 55 дітей.

Станом на 16 березня вже відомо про 103 загиблих дітей від початку повномасштабної війни, яку розпочала РФ проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *