ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вже вбили 103 українські дитини

Анна Синітович

|

Від початку повномасштабної війни проти України російські окупаційні війська вбили вже понад сотню українських дітей. Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова в спільному ефірі телеканалів 16 березня.

«За даними на сьогоднішній ранок,103 загиблих дитини. Фіксація злочинів відбувається 24/7. Ми запустили єдиний реєстр воєнних злочинів рф warcrimes.gov.ua , який будуть використовувати всі правоохоронні органи для національних і міжнародних судів», – повідомила Ірина Венедіктова.

За словами генпрокурорки, Мінюст буде використовувати цей ресурс для того, щоб судитися в Страсбурзькому суді. Наше МЗС буде використовувати, щоб судитися в суді в ООН.

«Закликаю скористатися цим хабом, ресурсом, тому що він у нас захищений. Ми зберігаємо конфедиційні дані про людей, які повідомляють про злочини, надають докази», – додала Ірина Венедіктова.

На фото батьки намагаються  врятувати маленбкого хлопчика у Маріуполі, який був смертельно поранений під час ракетного обстрілу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *