ОСТАННІ НОВИНИ

Колона гуманітарної допомоги ООН потрапила під обстріл на Донбасі

Анастасія Диняк

|

Автомобілі з гуманітарною допомогою ООН потрапили під обстріл російських окупаційних військ на контрольному пункті в’їзду та виїзду «Щастя» на Луганщині. Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний на своїй сторінці в Facebook.

У п’ятницю, 18 лютого, близько 12:00 російські військові обстріляли КПВВ «Щастя», що в Луганській області. Саме там колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців проходила перевірку Держприкордонслужби після перебування на тимчасово непідконтрольних територіях.

«Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора», – повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Під час обстрілу ніхто не постраждав. Чотири автомобілі зі складу гуманітарного конвою пройшли контрольний пункт, ще вісім залишилися у міжпозиційній зоні.

«Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей». – додав Валерій Залужний.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 17 лютого, російські окупаційні війська активізувалися та 50 разів порушували «тишу» на Донбасі. Внаслідок обстрілів постраждало двоє військовослужбовців та п’ятеро цивільних людей.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що за інформацією, що надходить з ОРДО, у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’язку із можливим загостренням.

Станом на 11 годину ранку, 18 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 33 порушення режиму припинення вогню, 22 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *