ОСТАННІ НОВИНИ

Ямковий ремонт у Львові: які дороги вже полатали?

Оксана Попович

|

У всіх районах Львова триває ямковий ремонт доріг. За півтора місяця комунальники встигли полатати близько трьох десятків доріг. Про це Львівському порталу розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець.

Зі січня і дотепер, тобто за півтора місяця, комунальники відремонтували у Львові 6000 квадратних метрів доріг. При цьому використовували як холодний, так і гарячий асфальтобетон залежно від температури повітря. Загалом на ці роботи вже витратили 6,8 млн грн.

Тільки за останній тиждень, з 7 по 11 лютого, дорожники використали 332 тонни гарячого асфальтобетону. Так, відремонтували майже 2700 квадратних метрів доріг.

«Зараз погодні умови дозволяють робити нам поточний ремонт, в тому числі ліквідацію ямковості. Вулиці ремонтують по всьому місту, у всіх шістьох районах», – розповів Олександр Одинець.

У Галицькому районі ями полатали на таких вулицях: Опришківська, Замкова, Стрийська (в межах району), частково просп. Свободи (вирівнювання бруківки).

Водночас у Франківському районі відремонтували такі вулиці: Княгині Ольги, Володимира Великого, Тролейбусна, Наукова, Кондукторська, Перфецького – Боткіна, Цегельського.

вул. Тролейбусна

Оновили стан доріг також у Залізничному районі на вулицях: Кульпарківська, Кричевського, Городоцька (частково), Сяйво, Братів Міхновських. Також в цьому районі дорожники працюють на повороті вул. Любінська – Петлюри.

вул. Сяйво

У Шевченківському районі підлатали асфальт на вулицях: Шевченка, Б. Хмельницького, Чорновола, Замарстинівській (частково).

В Личаківському районі ями відремонтували на Пасічній, Тершаківців, Смольського, Кукурудзяній, Пластовій, Зеленій, Шота Руставелі, Ковельській та Дж. Вашингтона.

Також зараз роблять дорогу Львів – Брюховичі, асфальт на якій просто посипався взимку.

Ремонтують дороги і на Сихові. Йдеться про просп. Червоної Калини, вулиця Стрийську (в межах району), Трильовського, Стрийська – Вернадського, Стрийська – шляхопровід на Хуторівку.

Ямковий ремонт на вул. Івасюка у Винниках

У планах Львова – відремонтувати ще десятки вулиць до весни, адже цьогоріч місто просто рясніє вибоїнами. Таку велику їхню кількість у мерії пояснюють почасти кліматичними умовами. Проте обіцяють справитися з ямковістю до березня.

«Якщо будуть сприятливі погодні умови, то ми з ямами швидко впораємося. На це у нас передбачений ресурс, кошти та все необхідне. Якщо буде йти дощ, то ремонтні роботи доведеться призупинити», – зазначив Олександр Одинець.

Нагадаємо, у Львові водії щороку масово скаржаться на ями, які «вилазять» на дорогах разом з відлигою. Таке явище є звичним для міста, саме в цей час комунальні служби починають ямковий ремонт. Втім щороку цей процес викликає у значної частини містян обурення, зокрема й через те, що нерідко асфальт заливають просто у калюжі.

Цьогоріч ситуація суттєво не змінилась. Львів’яни скаржаться у соцмережах на ями, якими вкриті дороги після зими, а також на те, як комунальники їх латають. Детальніше про це читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *