ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарям «Львіввугілля» виплатять чверть зарплати за січень

Ольга Денисяка

|

Держпідприємство «Львіввугілля» отримало 20 млн грн на виплату частини зарплатних боргів шахтарям за січень. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

20 млн грн надійшло на рахунки ДП «Львіввугілля»за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної промисловості» 10 лютого. Отримані гроші скерували на виплату 23% заробітної плати за січень промислово-виробничому персоналу підприємства.

Нагадаємо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу. Востаннє великий пікет під стінами ЛОДА вони влаштували на початку серпня, тоді йшлося про борг у 300 млн грн.

Станом на кінець вересня гірникам боргували більше 231 млн грн. В грудні вони знову влаштували протест і відмовились підніматись на поверхню після зміни.

Додамо, що на території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *