ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть поліцейських-наркоторговців, які «шили» справи невинним

Оксана Попович

|

Колишні правоохоронці займалися на Львівщині продажем наркотиків та фальшуванням кримінальних проваджень. Так, поліцейські змушували зізнаватися у злочинах невинних людей. Про це Львівському порталу повідомили у Державному бюро розслідувань.

Слідчі завершили досудове розслідування проти організованої правоохоронцями злочинної групи. До групи належали колишні працівники одного з районних управлінь поліції у Львівській області.

Як повідомляв Львівський портал, йдеться  про експравоохоронців Львівського районного управління поліції Юрія Фока, Дениса Антонця, Назарія Сенника, а також їхнього ексколегу Святослава Бурбана.

Злочинну діяльність правоохоронці вели впродовж двох років. У 2020-2021 роках чоловіки збували заборонені речовини наркозалежним. Вони продавали амфетамін, «солі», «Альфа PVP», героїн та метадон. Своїх клієнтів поліцейські підшукували через особисті зв’язки.

Також колишні правоохоронці фальсифікували кримінальні провадження, щоб збільшити «продуктивність» своєї роботи. Чоловіки платили людям, щоб ті зізнавались у злочинах, яких насправді не вчиняли.

Припинити злочинну діяльність вдалося у травні минулого року. Колишнім поліцейським пред’явили звинувачення у таких злочинах:

  • незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів;
  • неправдивому повідомленні про вчинення злочину;
  • правопорушенні, вчиненому групою осіб за попередньою змовою.

За скоєне експравоохоронцям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *