ОСТАННІ НОВИНИ

Провідні хірурги зі США прооперували 15 дітей з важкими вадами серця у Львові

Анастасія Диняк

|

Півтора тижня у Львові провідні хірурги зі США спільно із кардіохірургами Першого медичного об’єднання оперують діток із важкими вродженими вадами серця. А вже за кілька місяців іноземні колеги повернуться до Львова з новою благочинною місією. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі львівської міськради.

Так, львівські кардіохірурги разом з американськими колегами із благодійної місії Novick Cardiac Alliance, кожного дня у дитячій клінічній лікарні на Орлика оперують та консультують діток із важкими вродженими вадами серця. Медики вже встигли прооперувати 15 дітей і ще 40 отримали консультацію.

Найменшому пацієнту, якого прооперували, лише місяць від народження. Також є дівчинка, яка народилася з критичною вагою та вадою серця. У свій рік вона важить всього п’ять кілограмів. Допомогли лікарі й малюку з дитячого будинку та дівчинці з синдромом Дауна.

Зазначимо, що хірурги проводять не лише звичайні «відкриті» операції, а й інтервенційні. Такі втручання проводять через судинний доступ і не потребують розрізів.

Додамо, що благодійна місія лікарів зі США уже планує третій візит до Львова на початку травня цього року. Американські лікарі впевнені, що Львів рухається у правильному напрямку, тому завжди готові допомогти Першому медичному об’єднанню міста.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові однорічному хлопчику пересадили печінку від посмертного донора. Печінку для пацієнта доставляли вертольотом.

Як писав львівський портал, торік у листопаді провідні хірурги зі США прооперували 19 дітей з важкими вадами серця у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: центр «Добробут»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *