ОСТАННІ НОВИНИ

Розстріл військових у Дніпрі: керівництво Нацгвардії підозрюють у недбалості

Наталя Дуляба

|

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії з військовими у Дніпрі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДБР.

Кримінальне провадження правоохоронці відкрили за ч.3 ст.425 ККУ – недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі.

Як пояснив очільник ДБР Олексій Сухачов, керівництво Нацгвардії підозрюють в недбалому ставленні до несення військової служби на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі, де й сталась трагедія.

Чи висунули підозри комусь із вищого військового керівництва, у відомстві не уточнюють. Відомо, що справою займаються слідчі, які зараз встановлюють всі деталі.

«ДБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й проведе ретельне розслідування умов через які він став можливим. Потрібно виявити всі деталі, які могли призвести до трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому», – наголосив Олексій Сухачов.

Нагадаємо, у четвер вночі, 27 січня, у Дніпрі 21-річний солдат строкової служби Нацгвардії Артемій Рябчук розстріляв караул військовослужбовців з автомата Калашникова, після чого втік зі зброєю. Загинули п’ятеро військових, за життя ще п’ятьох борються медики.

Незабаром правоохоронці спіймали Рябчука у передмісті Дніпра. Відомо, що юнак сам здався поліції.

В МВС вже заявили, що найближчим часом розпочне свою роботу спецкомісія, яка вивчатиме всі обставини трагедії, мотиви жорстокого вбивства, а також психічний стан Артемія Рябчука.

Водночас глава МВС Денис Монастирський визнав, що в Україні необхідно переглянути умови та особливості строкової військової служби, а всі недоліки «кардинально змінювати», аби подібні випадки більше не повторилися.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *