ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони готує зміни до військового обліку жінок

Анастасія Диняк

|

В Міністерстві оборони України готуються спростити порядок ставання на військовий облік чоловіків і жінок. Про це на сторінці у Facebook заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, у 2022 році триватиме перехідний період, штрафів впродовж року не буде. Зараз процес намагаються спростити. Окрім того, у відомстві вивчають питання пріоритетності професій споріднених з військово-обліковими спеціальностями.

«Прямо зараз не треба жінкам йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Штрафів протягом 2022 не буде. Зараз це питання також вивчається на предмет можливих змін. Також опрацьовується питання спрощення всіх процедур постановки на облік – як чоловіків, так і жінок. В тому числі і «цифровізація» тих процесів, які технічно можливо перевести в онлайн», – заявила Ганна Маляр.

Як повідомляв Львівський портал, 11 жовтня Міноборони видало наказ, який перелічує трохи більше 100 професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов’язує жінок цих професій стати на облік військовозобов’язаних.

У переліку безліч популярних професій, як от програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, працівники ресторанів та готелів, бухгалтери, діловоди, рекламники тощо.

Додамо, що на сайті президента Яна Рашевченко зареєструвала петицію, в якій йдеться про скасування військового обліку для жінок. За п’ять днів вона набрала понад 25 тис. необхідних голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *