ОСТАННІ НОВИНИ

Яку роботу пропонують на Львівщині на початку 2022 року

Наталя Дуляба

|

У перші дні 2022 року працедавці на Львівщині найбільше шукають водіїв, слюсарів різного профілю, сантехніків та швачок. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі зайнятості.

Станом на початок січня найбільший попит серед роботодавців на Львівщині фіксують на водіїв (285 вакансій), слюсарів різного профілю, зокрема ремонтників, з механо-складальних робіт, сантехніків (240 вакансій) і швачок (понад 170 вакансій).

«На представників цих професій і торік «полювали» працедавці. Водночас база вільних робочих місць і вакантних посад рясніє пропозиціями працевлаштування для касирів торговельного залу, електромонтерів, операторів автоматичних і напівавтоматичних верстатів та установок, кухарів, поліцейських, продавців продовольчих або непродовольчих товарів, будівельників, в тому числі й мулярів, бетонярів, машиністів бульдозера, трактористів. Якщо ж говорити про некваліфіковану працю, то понад 70 варіантів роботи є для двірників, стільки ж – для прибиральників, 50 вакансій – для підсобних працівників, майже 40 – для вантажників», – розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

В області зараз є також 630 вакансій для людей із вищою освітою. Йдеться про інженерів різного профілю, бухгалтерів, вчителів, вихователів, лікарів, інспекторів, майстрів.

На початку 2022 року роботодавці на Львівщині пропонують різні зарплати, їхній розмір коливається від «мінімалки» до 40 тисяч гривень.

На платню від 20 тисяч гривень можуть розраховувати водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, мулярі, машиністи екскаватора, забійники, бетонярі, інженери-програмісти, агрономи, проєктувальники, а також начальники управлінь або відділів, майстри шляхові.

Також на Львівщині є майже 500 вільних вакансій в освіті. Всі деталі – тут.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року на одне робоче місце на Львівщині претендували три людини, тоді як в кінці 2020-го – аж шестеро. Майже третина всіх безробітних зараз – у Львові.

Кому найскладніше знайти роботу на Львівщині, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *