ОСТАННІ НОВИНИ

Смерть дитини через неприкріплений люк у Львові: обвинувачують комунальників

Аліса Белей

|

У п’ятницю, 17 грудня, слідчі поліції повідомили про підозру двом посадовцям Сихівської райадміністрації Львова за порушення правил щодо убезпечення дорожнього руху. Про це Львівському порталу відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Як повідомила Нацполіція Львівщини, саме це стало причиною смертельної ДТП з каналізаційним люком, яка трапилася цьогоріч в неділю ввечері, 21 березня, на вул. Зеленій. Коли вулицею їхав автомобіль рятувальників, із каналізації зірвався люк і впав на лобове скло авто Acura MDX, що рухався назустріч.

Внаслідок падіння люку загинув 10-річний хлопчик, який сидів на передньому пасажирському сидінні. Від отриманих травм дитина померла на місці. За розслідування справи взялось Держбюро розслідувань, адже одним із учасників аварії є працівник ДСНС, який їхав на службовій машині.

Чому люк не був закріплений, міський голова Львова Андрій Садовий тоді пояснив лише в понеділок, 22 березня. За його словами, напередодні у суботу, 20 березня, на місці працювала ремонтна бригада «Львівводоканалу». Втім комунальники не зафіксували люк, а лише огородили цю ділянку проїжджої частини.

Водночас журналісти стверджували, що про незакріплений люк на вул. Зеленій львів’яни щонайменше двічі повідомляли на Гарячу лінію міста до того, як сталась ця трагедія. Проте комунальні служби не відреагували.

Своєю чергою міський голова Львова був відзначив, що люк був огородженим, але огорожу хтось зніс. При цьому він погодився, що комунальні служби мають реагувати на звернення, які надходять на Гарячу лінію, і «протягом однієї-двох годин наводити лад».

Андрій Садовий наголосив, що розпочато й службове розслідування, але озвучити будь-які деталі він відмовився, зіславшись на те, що триває слідство.

Тоді Нацполіція Львівщини відкрила кримінальне провадження за за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що начальник та спеціаліст відділу комунального господарства однієї з районних адміністрацій ЛМР, будучи відповідальними за утримання автомобільних доріг, не вжили необхідних заходів для своєчасного виявлення та ліквідації пошкоджень люка, а також не встановили за 50-100 метрів до небезпечної ділянки тимчасових попереджувальних дорожніх знаків.

Відповідно, під час руху водії обох автомобілів не мали можливості вчасно виявити перешкоду та вжити заходів для її об’їзду або зупинки транспортного засобу.

А в п’ятницю, 17 грудня, слідчі поліції Львівщини, повідомили їм про підозру у порушенні нормативно-правових актів, норм і правил, що стосуються убезпечення дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає максимальне покарання – до 5 років тюрми. Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи. Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Варта 1, поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *