ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові кришка каналізаційного люка влетіла у автомобіль: загинув 10-річний хлопчик

Юлія Осим

|

Близько 21.30 у неділю, 21 березня, у Львові сталася ДТП, у якій загинув 10-річний хлопчик. Неподалік авторинку на вул. Зеленій під час руху автомобіля ДСНС із каналізації зірвався люк і врізався у автомобіль Acura MDX, що їхав зустрічною смугою. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

За кермом службового автомобіля Mitsubishi L200 перебував 47-річний львів’янин, працівник ДСНС. Він наїхав на каналізаційний люк, встановлений на проїзній частині дороги. Після наїзду кришка люку вилетіла з місця кріплення та влучила у лобове скло автомобіля Acura MDX під керуванням 35-річного жителя Львова, який рухався зустрічною смугою.

Люк пробив лобове скло та влучив у 10-річного хлопчика, який сидів на передньому пасажирському сидінні. Від отриманих травм дитина померла на місці. Зазначимо, що у автівці їхало подружжя з сином, за кермом був батько, а мама сиділа ззаду.

Розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань, оскільки одним з учасників аварії є працівник ДСНС.

Також, як повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, який виїжджав на місце події, за фактом трагедії мерія почала службове розслідування.

У Головному упрвлінні ДСНС у Львівській області прокоментували нещасний випадок зазначили, що службовий автомобіль слідував на виклик з увімкненими маячками та звуковим сигналом.

«21 березня службовий автомобіль оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Львівській області слідував до місця пожежі з увімкненими маячками та спеціальним звуковим сигналом. Внаслідок наїзду на аварійний люк, який знаходився на проїжджій частині, виникла трагедія. Кришка люка вилетіла з під авто і поцілила в зустрічний автомобіль. Внаслідок трагедії загинув одинадцятирічний хлопчик, що перебував в салоні автомобіля», — йдеться у повідомленні.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *