ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарям Львівщини обіцяють виплатити зарплату за вересень

Ольга Денисяка

|

ДП «Львіввугілля» отримало гроші для виплати зарплати шахтарям за вересень. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Так, впродовж  13-14 грудня на рахунки ДП «Львіввугілля» надійшли кошти від ПАТ «Центренерго» та ТОВ «Укрвуглезбагачення Груп» за реалізацію вугільної продукції.

За ці кошти усім працівникам ДП «Львіввугілля»  обіцяють виплатити 97% заробітної плати за вересень та 61% – за жовтень.

Як повідомляв Львівський портал, на початку грудня працівники п’яти шахт Львівської області оголосили страйк через невиплату зарплати. Гірникам заборгували 376 тисяч гривень.

Додамо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу. Востаннє великий пікет під стінами ЛОДА вони влаштували на початку серпня, тоді йшлося про борг у 300 млн грн.

Зазначимо, що на території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *