ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція отримала 26 тисяч звернень про домашнє насильство на Львівщині

Ольга Денисяка

|

За 10 місяців цього року до поліції Львівщини надійшло 26500 повідомлень про вчинення домашнього насильства. Правопорушників притягнули до відповідальності –  адміністративної і кримінальної.

Зокрема, за 10 місяців цього року слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини:

  • відкрили 217 кримінальних проваджень за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України,
  • винесли 2533 термінові заборонні приписи,
  • склали 6518 протоколів за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) кодексу України про адміністративні правопорушення.

У поліції нагадують, що 25 листопада стартувала всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня. ЇЇ метою є привернення уваги громадськості до проблем подолання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, підвищення обізнаності про форми домашнього насильства та методи боротьби з ним.

Правоохоронці наголошують, що насильство у сім’ї – це злочин! Якщо ви стали його жертвою, в жодному випадку не терпіть і не мовчіть – звертайтесь по допомогу, зателефонувавши на оперативну лінію 102.

Зазначимо, що у Львові працють мобільні групи поліції для негайного реагування на повідомлення мешканців про вчинення домашнього насильства.

Також у місті є мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі й постраждалим від домашнього насильства. Детальніше про її роботу читайте тут.

Зараз благодійна організація «Фонд «Горіховий дім» облаштовує соціальний центр для постраждалих від домашнього насильства.

До кінця року у Львові планують відкрити денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, а також «зелену кімнату» для корекційних занять з дітьми. Наразі в місті уже діють кризові кімнати та спеціальний притулок для допомоги таким людям.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *