ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну не пустили підсанкційний літак Козака

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки України та Украерорух не пустили в Україну літак нардепа, на якого Рада національної безпеки та оборони наклала санкції. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Служба безпеки України не називає ім’я нардепа, однак вказує, що це той депутат Верховної ради, якого СБУ підозрює у державній зраді. За даними ЗМІ, мова йде про Тараса Козака.

Як вдалося встановити СБУ, зловмисники хотіли вивести літак з-під санкцій РНБО. Для цього вони змінили бортовий номер одного із 5 підсанкційних літаків: з Т7BRG перереєстрували на T7GIV.

Уже з новим номером, 10 листопада, судно хотіло перетнути повітряний простір України: летіло в РФ з однієї країни-члена ЄС. Втім, СБУ спрацювало спільно з Украерорухом та Державіаслужбою України і заборонило транзит бізнес-джету.

Нагадаємо, що на початку 2021 року за поданням СБУ РНБО запровадила санкції до оператора повітряних суден JET4U та компаній – власників бізнес-джетів, якими одіозні українські політики здійснювали, в порушення законодавства, польоти до аеропортів держави-агресора.

Цим компаніям належать літаки лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука та народного депутата Тараса Козака. Вони були перереєстровані після того, як були озвучені наміри США ввести проти Медведчука санкції.

1 листопада журналісти з’ясували, що з 5 літаків, що потрапили під санкції Ради національної безпеки й оборони України, 4 літаки продовжують літати за межами нашої країни, 3 літаки змінили реєстрацію і лише один літак, яким користувався Віктор Медведчук, стоїть в Україні.

«Змінили реєстрацію і літали далі літаки колишнього нардепа і бізнесмена Віталія Хомутинніка, президента Київміськбуду Ігоря Кушніра та соратника Медведчука з ОПЗЖ Тараса Козака, який нібито переховується у Росії», – повідомила УП.

10 листопада Рада національної безпеки і оборони запровадила повторні санкції до 3 літаків, які літали в обхід введених санкцій. Глава СБУ Іван Баканов зазначив, що йдеться про літаки компанії JET4U S.R.L.

Як повідомляв Львівський портал, 11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозру в держзраді куму Путіна голові політради партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку, а також нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *