ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль закликав повернути школи до очного навчання

Вероніка Рой

|

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що навчальні заклади повинні перейти на очну форму викладання після відсторонення невакцинованих співробітників. Таку ж рекомендацію дає і Всесвітня організація охорони здоров’я. Про це глава уряду заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає «РБК-Україна».

«Уряд наполягає на тому, що освіта у всіх навчальних закладах має бути очною. З понеділка невакциновані вчителі та викладачі відсторонені, тому це дозволяє вважати, що 100% колективів мають вакцинацію», – сказав прем’єр.

За його словами, уряд звернувся до глав місцевого самоврядування з проханням докласти зусиль, щоб усі навчальні заклади перейшли у очний режим роботи.

Шмигаль додав, що навіть Всесвітня організація охорони здоров’я теж рекомендує, щоб школи працювали очно.

Нагадаємо, у Львові через спалах коронавірусу осінні канікули почалися раніше – з 18 жовтня. Повернутись до школи учні мали 1 листопада, проте і молодші, і старші класи відразу перевели на дистанційне навчання до 14 листопада.

Проти такого рішення відразу виступили львів’яни, які вважають, що навчатися очно мають усі школи, де провакциновано 100% колективів, як цього раніше вимагав уряд. Мешканці навіть створили петицію до Львівської міськради з вимогою скасувати «дистанційку», необхідну кількість голосів вона зібрала всього лише за добу.

Згодом у міськраді все ж вирішили відновити очне навчання у молодшій школі. Натомість учні 5-11 класів продовжують навчатися онлайн ще щонайменше до 29 листопада.

Як відомо, з 8 листопада в Україні почали відстороняти від роботи невакцинованих чиновників та освітян. У Львові із 16 тисяч працівників сфери освіти Львова від роботи відсторонили 2%, тобто близько 320 освітян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *