ОСТАННІ НОВИНИ

37% українців вважають, що їхня область економічно занепадає

Наталя Дуляба

|

Економічний занепад у своїй області бачать 37% українців. Найбільший регрес відмічають мешканці східних і південних регіонів, тоді як про розвиток говорять жителі західної України. Про це свідчать результати опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг».

Так, 37% опитаних вважають, що їхня область зараз економічно занепадає. Протилежну думку про те, їхня область навпаки активно розвивається, мають 33% респондентів. Ще 26% українців взагалі відзначили, що в їхньому регіоні нічого не відбувається.

Про економічний розвиток більше говорять на Західній Україні та в Києві, про занепад – у східних і південних областях.

Найбільше винними у проблемах регіону вважають владу. При цьому у відсотковому співвідношенні центральна і місцева влада виявилась рівною – 35% та 34% відповідно. Ще 19% кажуть, що у проблемах винні самі ж мешканці.

Водночас здатними вирішити ці проблеми українці вбачають центральну (32%) і місцеву (28%) владу, а також мешканців міст – 24%. Ще 11% опитаних переконані, що ніхто не може владнати проблеми у їхній області.

Близько 40% опитаних вважають, що їхня область стане однією з найбільш розвинених в Україні за наступні 5-10 років. Ще 22% очікують розвитку трохи пізніше – протягом наступних 10-20 років, а 16% – взагалі кажуть, що їхня область ніколи не буде економічно розвиненою.

Водночас ще 16% респондентів заявили, що їхня область уже одна з найрозвиненіших. Частіше це кияни та люди, які зараз бачать свій регіон як економічно розвинений.

Дослідження проводили 4-9 листопада методом телефонного опитування в усіх областях України, крім окупованих Криму і Донбасу. Участь в опитуванні взяли 5000 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 1,5%.

Як писав Львівський портал, торік лише 6% підприємців вважали, що вести бізнес на Львівщині є легко. Найбільшою перепоною у розвитку вони називали корупцію і погану інфраструктуру.

А за останніми дослідженнями Львів опустився на 10 місце у всеукраїнському рейтингу міст за якістю життя, хоча раніше опинявся у трійці-п’ятірці лідерів. Але міський голова Андрій Садовий так не вважає, він наполягає, що Львів навпаки очолює такий рейтинг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *