ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначають День захисників. Програма заходів

Аліса Белей

|

У четвер, 14 жовтня, Україна відзначає День захисника та захисниць, 79-ту річницю створення УПА та День українського козацтва. З цієї нагоди у Львові та області відбудеться низка святкових заходів. Про це повідомляє Львівський портал.

День захисників і захисниць України – державне свято України, що відзначається 14 жовтня (водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва).

Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

Програма заходів:

  • 09:00 – Вшанування пам’яті борців за незалежність України на Личаківському кладовищі (поля почесних поховань № 67 та № 76, Меморіал невідомому воякові УПА);
  • 10:30 – Молитва за захисниками України (гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла, вулиця Театральна, 11). Моління очолить преосвященний владика Степан Сус. Переглянути онлайн-трансляцію можна за цим посиланням.
  • 11:00 – Архиєрейська Божественна Літургія (гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла, вулиця Театральна, 11);
  • 11:30 – Складання Урочистої Присяги ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут (вулиця Пасічна, 68);
  • 13:00 – Заходи на Меморіалі Героїв Небесної Сотні (Перехрестя вулиць Замкова-Кривоноса);
  • 13:00 – Патріотичний фестиваль «Пісні часу війни» (біля пам’ятника Тарасу Шевченку);
  • 14:00 – Зустріч побратимів (ветеранів АТО/ОСС) (дворик Львівської обласної державної адміністрації, вулиця Винниченка, 18).

Усі заходи відбудуться з дотриманням карантинних вимог.

З нагоди святкувань українці матимуть чотири вихідних дні поспіль – з 14 до 17 жовтня.

Нагадаємо, раніше Львівський портал писав, що 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на «День захисників і захисниць України».

Додамо, 12 жовтня 2015 року НБУ ввів в обіг монету «День захисника України», яка надалі розпочала серію монет «Збройні Сили України».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *