ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть стоматолога, який підробляв негативні тести на Covid

Аліса Белей

|

У Львові судитимуть групу осіб, які масово продавали фальшиві ПЛР-тести, що засвідчували відсутність коронавірусу у людини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Оборудку із фальшивими ПЛР-тестами на коронавірус у Львові організувала група осіб, до якої увійшли двоє представників туристичної фірми та працівник медустанови.

Клієнтам, що збирались на відпочинок за кордон, вони пропонували виготовити фальшивий ПЛР-тест, який підтверджуватиме відсутність Covid-19. Таку довідку робили без будь-яких лабораторних досліджень.

Підроблений ПЛР-тест обходився замовнику у 800 гривень.

Правоохоронці встановили, що виготовляв їх місцевий стоматолог, використовуючи реквізитні дані одного із львівських діагностичних центрів. Після цього він, представившись кур’єром, безпосередньо передавав їх покупцям.

За цим фактом висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ.

Галицька окружна прокуратура Львова передала матеріали справи до суду. Фігурантам справи загрожує обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.

Нагадаємо, це вже не перше викриття схеми на Львівщині з фальшивими ПЛР-тестами на коронавірус. На початку червня в області затримали ділків, які ще з початку пандемії почали продавати підроблені covid-тести. Така довідка коштувала від 600 до 800 грн, щомісяця їх виготовляли по дві сотні штук.

На такому бізнесі нещодавно спіймали й 35-річну жительку Красного, яка продавала людям підроблені ПЛР-тести.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *