ОСТАННІ НОВИНИ

На Прикарпатті новонароджена дівчинка померла від ускладнень Covid-19

Наталя Дуляба

|

Від ускладнень, спричинених коронавірусом, в Івано-Франківській області померла новонароджена дівчинка. Про це йдеться у Telegram-каналі МОЗ.

Випадок стався у Коломийському районі Івано-Франківської області. 26-річна вагітна жінка почувалась недобре, тому звернулася у місцевий медзаклад, де їй зробили швидкий тест на коронавірус. Він виявився позитивним.

Однак від госпіталізації жінка відмовилася і 11 вересня самостійно зробила ПЛР-тест у приватній лабораторії. Він теж був позитивним, проте вагітна не звернулася до медиків, а лікувалася вдома.

16 вересня повторний ПЛР-тест, зроблений у приватній лабораторії, показав уже негативний результат. Через два дні жінка народила дівчинку. Одразу після народження стан дитини різко погіршився, її перевели у реанімацію та підключили до апарату ШВЛ. Втім немовля померло цього ж дня.

Медики встановили діагноз немовляті – вроджена пневмонія, а посмертний аналіз показав наявність у дитини Covid-19.

Нагадаємо, у львівському ОХМАТДИТі медики рятують життя 5-річної дівчинки, у якої коронавірус уразив 80% легень.

Загалом за час пандемії наймолодшим хворим на Covid-19 на Львівщині було місячне немовля, а найстаршим – 102-річна людина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *