ОСТАННІ НОВИНИ

COVID уразив 80% легень 5-річної дівчинки зі Львівщини

Аліса Белей

|

У львівській лікарні ОХМАТДИТ у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентиляції легень перебуває 5-річна дівчинка з коронавірусною інфекцією. Стан дитини медики оцінюють як вкрай важкий. Про це йдеться на Facebook-сторінці медзакладу.

На сьогодні в ОХМАТДИТі лікується 13 дітей з COVID-19. Одна пацієнтка – в реанімаційному відділенні. Це – дівчинка 5 років, яка має двобічну полісегментарну пневмонію (викликану SARS-CoV-2), сепсис, дихальну, серцево-судинну і поліорганну недостатність, РДС III ступеня. Дівчинка перебуває на апараті ШВЛ.

За словами медиків, коли малеча захворіла, то все виглядало, як застуда – кашель, нежить, але за три дні симптоми наростали дуже стрімко, тому з району дівчинку привезли до лікарні Львова.

«Якщо індекс оксигенації буде знижуватися, негативна динаміка буде зберігатися, під’єднаємо дитину до ЕКМО», – зазначає завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії Віра Приймакова.

Як писав Львівський портал, наймолодшим хворим на COVID-19 на Львівщині було місячне немовля, а найстаршим – 102-річна людина.

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 23 вересня, на Львівщині виявили 685 нових хворих на Covid-19, тоді як одужали майже дві сотні людей, ще одинадцятеро померли.

Також у Львівській ОДА заявили, що в області вже почалась нова хвиля коронавірусу. Медики прогнозують, що вона буде важчою, ніж усі попередні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *