ОСТАННІ НОВИНИ

ПЦУ планує збудувати нову церкву на Сихові

Наталя Дуляба

|

У неділю, 12 вересня, глава Православної церкви України Митрополит Епіфаній освятив на Сихові хрест, на місці якого планують збудувати новий храм. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ПЦУ.

Під час свого візиту на Львівщину Митрополит Епіфаній 12 вересня завітав на Сихів до храму святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, що між вул. Антоненка-Давидовича і Кос-Анатольського.

Тут збираються звести новий кафедральний собор Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ, тому Митрополит Епіфаній звершив урочистий чин освячення хреста та майбутнього місця будівництва.

«Закладаючи основи побудови майбутнього храму, ми молимось до Бога, щоби Господь приставив свого ангела-охоронця та благословив освятити престіл у вже збудованому храмі. Я переконаний, що спільними зусиллями, спільною молитвою ми досягнемо успіху. Потрібен, звичайно, час…Тому нехай Господь дає сили усім, хто буде долучатися до побудови», – промовив Митрополит Епіфаній.

Зазначимо, що у Львові перш ніж збудувати церкву, потрібно пройти низку процедур та отримати необхідну містобудівну документацію. За попередніми даними, поки ПЦУ ще отримувала дозволів від Львівської міськради.

«Розуміємо, що це плани, які церква хоче реалізовувати в перспективі. Однак це дуже довгий процес, і будівництву передує довгий погоджувальний процес. Якщо храм на цьому місці будуватиметься, то виключно за результатами всеукраїнського архітектурного конкурсу на місці існуючої церкви. Таку ідею Митрополит Димитрій підтримує. Містобудівна документація також передбачає таку перспективу», – цитує головного архітектора Львова Антона Коломєйцева Zaxid.net.

Нагадаємо, на Сихові відразу біля храму святого Володимира розташована церква УПЦ МП, який звели незаконно. Земельний конфлікт між обома конфесіями тягнеться ще з кінця 90-х.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *