ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поменшало безробітних

Аліса Белей

|

За пів року 2021-го на Львівщині на десять тисяч зменшилася кількість безробітних. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Так, напередодні нового року роботу на Львівщині шукали 28,2 тис. безробітних, а на початку вересня на 10,3 тис. менше, тобто 17,9 тис. осіб.

Дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили сягнув позначки один до трьох, тоді як станом на 1 січня 2021 року за одну вакансію конкурували 8 безробітних.

У центрі зайнятості кажуть, що у перші дні січня цього року в області налічувалося 3,2 тис. пропозицій працевлаштування, а станом на 1 вересня працедавці Львівщини задекларували 5,8 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, тобто на 2,6 тис більше.

«В основному пропонується робота кваліфікованим робітникам з інструментом, професіоналам, персоналу сфери торгівлі і послуг, а також робітникам по обслуговуванню обладнання і машин», – зазначає директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Нагадаємо, на Львівщині статус безробітного мають 19,5 тис. осіб. Серед безробітних – 62% – це жінки. Разом з тим, жінки є  більш активні на ринку праці, охоче погоджуються на професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації, швидше повертаються до трудової діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *