ОСТАННІ НОВИНИ

Рейтинг шкіл Львова за результатами ЗНО-2021

Дарина Романишин

|

Рейтинг шкіл Львова очолив Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Івана Франка, а останню сходинку посіло Львівське вище професійне технічне училище. Такі дані опублікував інформаційний освітній ресурс Освіта.ua.

Освітяни проаналізували середній бал ЗНО-2021 у школах та на основі цього сформували рейтинг у Львові.

Так, до п’ятірки лідерів із такими середнімм балами увійшли:

  • Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Івана Франка – 183,4
  • Львівська гімназія «Євшан» – 179,8
  • Львівська академічна гімназія при НУ «Львівська політехніка» – 175, 5
  • Класична гімназія при ЛНУ імені Івана Франка – 176, 9
  • Львівська гімназія «Престиж» з поглибленим вивченням –  іноземних мов Львівської міськради – 169, 6

Останнє місце у рейтингу посіло Львівське вище професійне технічне училище із середнім балом 53 на ЗНО-2021 .

Для перегляду натисніть на зображення

Середній бал ЗНО тестованих учасників – це середнє арифметичне результатів всіх тестів з урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав/не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому значення середнього балу може складати менше 100 балів.

Якщо випускник школи не з’явився для складання тесту, такий тест не враховувався під час розрахунку. Випускники шкіл минулих років, які складали тести у 2021 році, у рейтингу не враховані.

Зауважимо, цьогоріч Львівщина очолила рейтинг областей за результатами ЗНО. Торік область також очолювала цей  всеукраїнський рейтинг, а у 2019 році була на другому місці серед регіонів.

Загалом по 200 балів на ЗНО-2021 набрав 71 мешканець Львівщини. Максимальні бали випускники найчастіше отримали з англійської мови, математики та біології.

Двоє цьогорічних випускників Львівського фізико-математичного ліцею можуть отримати 100 тисяч гривень премії від Верховної Ради України.

Додамо, за 200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти отримують винагороду у розмірі 5 тисяч гривень, за 400 балів – 10 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *