ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам продовжують масово відключати газ

Ольга Денисяка

|

У Львові мешканці скаржаться на відсутність газу в будинках. Станом на ранок 15 серпня на Гарячій лінії міста є понад 40 незакритих звернень про відсутність газопостачання. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарств Ірина Маруняк, на Гарячу лінію міста продовжують надходити звернення мешканців про відключення від газу. Серед них є будинки, де мешканці більше двох днів залишаються без газопостачання. Через це мерія звернеться до правоохоронців.

«За суботу-неділю надійшло 5 звернень на Гарячу лінію міста про відключення будинків від газу. А станом сьогодні на ранок маємо не закритих 42 звернення щодо відключень. Серед них є будинки, де мешканці вже більше 2 днів без газопостачання. Тому будемо скеровувати листи до ПАТ «Львівгаз», ЛОДА та у правоохоронні органи», – заявила Ірина Маруняк.

Зазначимо, що звертатись до правоохоронців через масові відключення газу міськрада обіцяла ще в червні, оскільки скарги надходили вже тоді. Своєю чергою у «Львівгазі» це пояснювали витоками газу, або заборгованістю мешканців.

Нагадаємо, раніше у «Львівгаззбуті» розповідали, що чекає на тих, хто не сплачує за газ. 

Як писав Львівський портал, зі січня минулого року українці отримують дві платіжки: одну – за спожитий газ (зазвичай від «Львівгаззбуту»), іншу – за його доставку (від «Львівгазу»). Віднедавна тариф на доставку газу зріс майже на 70%. За що мешканці Львівщини платять більше, читайте за цим посиланням.

Додамо, Західне відділення Антимонопольного комітету України відкрило справу через можливе зловживання «Львівгаззбуту» при формуванні тарифів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *