ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники розповіли, скількох сигаретних контрабандистів викрили за пів року

Наталя Дуляба

|

Лідером серед товарів, які українці везуть контрабандою через пункти пропуску на Львівщині, є сигарети. За пів року митники вилучили цигарок на понад 4 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Із початку 2021 року на Львівщині викрили 64 випадки незаконного перевезення сигарет через держкордон. Загалом митники не допустили вивезення у країни ЄС майже 160 тисяч пачок з цигарками. Їхня вартість сягла 4,29 млн грн.

Детальніше про те, що роблять митники із вилученими контрабандними цигарками, читайте за цим посиланням.

Загалом у пунктах пропуску Львівської області зафіксували 1362 випадки порушення митних правил. Вартість левої частки вилученої контрабанди оцінили у 94,4 млн грн, втім остаточна сума ще встановлюється.

Якщо говорити про те, що саме найчастіше ввозять контрабандисти, то першість займають промислові товари – 56,5%, далі йдуть продовольчі товари – 26,8%, трійку лідерів замикають тютюнові вироби – 7,3%.

Ще близько 5% у структурі цьогорічної контрабанди склала нелегальна зброя, 2,5% – транспортні засоби, 1,3% – валюта.

Нагадаємо, торік на Львівщині вилучили контрабанди на понад 200 млн грн. Які товари митники виявляли найчастіше, читайте тут. Із товарами-улюбленцями львівських контрабандистів 2019 року можна ознайомитись за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *