ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова відкрили фотовиставку, присвячену ромським дітям

Ольга Денисяка

|

12 липня у сквері «На валах», що в центрі Львова, відкрили фотовиставку «Чотири стихії», присвячену ромським родинам та культурі. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Мета виставки – розповісти історії ромських родин та їхніх дітей. У заході взяли участь герої експозиції – представники ромської меншини Анна та Есмеральда, а також їх діти – Іванка, Аліна, Анжела, Ланія та Дмитрик.

Під час відкриття виставки  директор Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді «Між нами» Алла Горбач звернула увагу на потреби ромської меншини, а також докладно розповіла про виклики, з якими стикається спільнота.

«Ні для кого не секрет, що в суспільстві є упереджене ставлення до ромів. Але як з цим боротися? Ми чуємо багато повідомлень про проблеми ромської спільноти, але часто ці масиви інформації проходять повз нас, не торкаючись нас. Сьогоднішня експозиція, фотографії, цитати людей, усміхнені обличчя, щирі посмішки та спраглі очі дітей міняють наше ставлення до ромів у сотні разів сильніше, аніж численні міжнародні конвенції, документи чи стратегії. Розкриття проблем ромів через локальні історії, через людські долі та переживання – має дуже сильний ефект у подоланні стереотипів», – начальник відділу релігій та національностей департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Дмитро Горєвой.

Фотоекспозицію можна оглянути до середи, 14 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *