ОСТАННІ НОВИНИ

Вже не вперше: на Львівщині священник торгував саморобною зброєю

Юлія Осим

|

Поліція Волині затримала мешканця Львівщини, який переробляв травматичну та газову зброю під вогнепальну і продавав її. Зловмисником виявився 47-річний священник, який вже не вперше займається таким видом «промислу». Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції України.

Як зазначається, волинські оперативники отримали інформацію, що мешканець Львівщини реалізовує перероблену зброю та боєприпаси. Зловмисник купував ттравматичну та газову зброю, переробляв її під вогнепальну і реалізовува через пошту.

Під час проведених оперативно-розшукових заходів встановлено, що правопорушником виявився 47-річний мешканець Львівщини. У поліції не вказують на фактичну діяльнність затриманого, однак з відео видно, що він є священником.

За місцем проживання зловмисника правоохоронці провели обшуки, в ході яких виявили та вилучили документи, що підтверджують причетність до протиправної діяльності, технічні пристрої й засоби зв’язку, а також пістолети, боєприпаси, глушники та інші речі, пов’язані зі злочинною діяльністю.

Наразі чоловіка затримано. Відомо, що кілька років тому його вже притягували до відповідальності за аналогічні злочини.

Правоохоронці за фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Порушнику загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у липні 2020 року священника-самозванця на Львівщині викрили на збуті переробленої зброї та боєприпасів. Згодом йому обрали запобіжний захід.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото та відео Нацполіції України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *