ОСТАННІ НОВИНИ

Священника зі Львівщини, що торгував саморобною зброєю, взяли під варту

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 10 липня, Галицький районний суд Львова взяв під варту священнослужителя, який влаштував торгівлю саморобною зброєю. Чоловік купував стартові та шумові пістолети, перероблював їх на бойові та продавав через Інтернет. Про це у Facebook інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Зазначимо, священнослужителя затримали 8 липня. Чоловік купував стартові та шумові пістолети та у власному помешканні, в якому організував зброярню, перероблював їх на бойові. Надалі підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю. Під час обшуків правоохоронці вилучили різного виду зброю, набої до неї, вибухові пристрої.

Зазначимо, що 48-річний місцевий мешканець вже був засуджений у грудні 2018 року за незаконне поводження зі зброєю. Тоді його засудили до 5-ти років позбавлення волі.

Однак, чоловіка звільнили від відбування покарання з випробуванням, що він протягом двох років не вчинить нового злочину. Тому, щоби не потрапити в поле зору поліцейських, під час купівлі пістолетів та відправки поштою «товару» чоловік використовував несправжнє ім’я.

Зловмиснику слідчі повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.

10 липня  підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. За скоєне 48-річному чоловікові може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *