ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можуть знести незаконне будівництво на вулиці Під Голоском

Андрій Котенський

|

Восьмим апеляційним адміністративним судом задоволено скаргу Львівської обласної прокуратури та скасовано ухвалу суду першої інстанції щодо відмови розглядати позов прокуратури до однієї з будівельних компаній Львова про знесення самочинно збудованого об`єкта на земельній ділянці комунальної власності. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Так, прокурори звернулися до суду з проханням знести самочинно збудований об`єкт на земельній ділянці комунальної власності площею 0,45 га на вулиці Під Голоском у Львові з компенсацією витрат, пов`язаних зі знесенням цього об`єкта за рахунок забудовника.

Суд першої інстанції позовну заяву повернув, оскільки, на його думку, були відсутні підстави для такого звернення, що і стало причиною подачі скарги у апеляцію.

«Апеляційний суд погодився, що у спірному випадку наявний як державний, так і суспільний інтерес і звернення прокурора до суду спрямоване на задоволення суспільної потреби у відновленні законності щодо забезпечення дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, мешканці вул. Малоголосківської скаржаться, що їхній район тотально забудовують багатоповерхівками впритул одна до одної, натомість соціальної інфраструктури як такої немає. Люди вже кілька років поспіль виборюють для себе школи, садочки, дороги та сквери, оббиваючи пороги у Львівській міськраді та влаштовуючи акції протесту.

Аби врегулювати цю проблему міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв провести зустрічі із місцевими жителями та самим забудовниками, і при цьому залучити до процесу перемовин колишнього головного архітектора Юліана Чаплінського.

Від 29 травня 2020 року у мікрорайоні Під Голоском тимчасово заборонили будувати нове багатоквартирне житло.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *