ОСТАННІ НОВИНИ

У Солонці виявили 30 стихійних сміттєзвалищ

Наталя Дуляба

|

На території села Солонка, що біля Львова, екологи нарахували відразу три десятки стихійних сміттєзвалищ, які керівництво сільради не поспішає ліквідовувати. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

Працівники Держекоінспекції провели позапланову перевірку на території Солонки, оскільки про це просили місцеві мешканці.

Під час перевірки було виявлено понад 30 несанкціонованих звалищ побутових та будівельних відходів. Хто саме скидав це сміття, досі не відомо.

Водночас екологи нагошують, що неодноразово скеровували листи у Солонківську сільраду з вимогою ліквідувати існуючі стихійні сміттєзвалища, як це передбачає законодавство.

Через те, що місцева влада відмовчувалась, Держекоінспекція наклала 340 грн штрафу (стаття 188-5 КУпАП передбачає штраф на посадових осіб від від п15 до 45 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

«Інформації стосовно вжитих заходів на адресу Держекоінспекції не надходило. За невиконання законних розпоряджень відповідно статтей 91-4 та 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу Солонківської сільської ради», – йдеться у повідомленні.

Також Солоніквську сільраду зобов’язали ліквідувати всі несанкціоновані звалища сміття до 2 липня.

Зауважимо, що Солонківська громада на своїй сторінці у Facebook регулярно скаржиться на осіб, які викидають сміття абиде. Днями кількох із них спіймали «на гарячому» у селах Зубра та Липники. Порушникам тепер доведеться заплатити штраф.

Як писав Львівський портал, у 2015 році на території Львівщини існувало 250 стихійних сміттєзвалищ, станом на травень 2019-го таких об’єктів нарахували всього лише 30. Повністю ліквідувати всі несанкціоновані звалища в області мали до кінця 2020 року.

Натомість протягом 2020 року у Львівській області знову виявили 140 несанкціонованих сміттєзвалищ, із них ліквідовували лише 78. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Держекоінспекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *