ОСТАННІ НОВИНИ

«Спутника» в Україні не буде, – Степанов

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Росія умисно поширює фейки про вакцини проти коронавірусу, аби проштовхнути власний «Спутник». Проте в Україні російської covid-вакцини не буде. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Так, Європейська служба зовнішніх зв’язків виявила більше сотні прикладів прокремлівських дезінформаційних заяв щодо вакцинації із початку 2021 року. На думку очільника МОЗ, світову спільноту й українців у тому числі намагаються втягнути у «брудну брехливу кампанію» з дискредитації covid-вакцин.

«Згадайте хвилю бруду, яким поливали AstraZeneca – зв’язок між вакциною і тромбами не підтвердили, але весь світ поставили на вуха. Головний автор фейків – Росія, якій не звикати до масового зомбування населення. Через нав’язування неправдивої інформації про інші вакцини всьому світу вона намагається проштовхнути власний «Спутник». Моя позиція принципова і незмінна: «Спутника» в Україні не буде», – підкреслив Максим Степанов.

Водночас міністр охорони здоров’я зауважив, що особи, які нав’язують іншим страхи щодо вакцин проти коронавірусу, такими діями лише підігрують Росії.

Відтак Максим Степанов закликав українців не вірити фейкам та дотримуватися інформаційної гігієни.

Нагадаємо щеплення проти коронавірусу в Україні безкоштовно роблять трьома вакцинами. Китайську вакцину CoronaVac вводять освітянам, які залучені до роботи на ЗНО-2021, маломобільним групам населення та особам, що доглядають за ними.

Американську Pfizer отримують мешканці і персонал будинків престарілих, надзвичайники та прикордонники. Всі інші категорії населення у порядку черги вакцинують індійською вакциною Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio, яку виробляє Південна Корея. Вони обидві ідентичні за складом та технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

На території Львівщини працюють майже дві сотні пунктів щеплення. Із детальним переліком адрес та інструкцією, як записатись на вакцинацію, можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *