ОСТАННІ НОВИНИ

Україна виходить на «плато» третьої хвилі коронавірусу, – НАН

Вероніка Рой

|

Попри зареєстровані «антирекорди» нових і летальних випадків, темпи поширення коронавірусу в Україні зменшуються вже протягом двох тижнів. Про це пише Укрінформ з посиланням на матеріали НАН України.

«Протягом останнього тижня продовжувалося зростання показників епідемічної динаміки, оновилися рекорди реєстрації нових і летальних випадків. Разом з тим, темпи поширення зменшуються вже протягом двох тижнів. Зростає частка давніх випадків у щоденно оприлюднюваних даних. Це означає, що реальні темпи поширення можуть бути меншими, ніж ті, що випливають з офіційної статистики», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це можуть свідчити такі дані:

  • пройдено максимум позитивності ПЛР-тестів;
  • кількість позитивних ПЛР-тестів не зростає, а демонструє вихід на «плато»;
  • абсолютна кількість ПЛР-тестів почала знижуватися;
  • динаміка кількості позитивних тестів залишається узгодженою із кількістю нових випадків, поданих на дату проведення тестування.

Як повідомляється, ймовірно Україна на сьогодні перебуває на початку фази плато, що є дуже непевним станом і може тривати кілька тижнів.

«Дані офіційної статистики суттєво залежатимуть від затримок внесення й обробки статистичної інформації. Летальність суттєво залежить від наповненості та забезпеченості лікарень, тому є дуже складно прогнозованою», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ще на початку березня в уряді заявили, що в Україні почалась третя хвиля Covid-19, яка може призвести до чергового локдауну.

Науковці кажуть, що весняна хвиля коронавірусу в Україні буде значно більшою і стрімкішою від осінньої та навіть може стати національною катастрофою. Пік захворюваності прогнозують на початок квітня.

У МОЗ кажуть, що британський штам коронавірусу вже поширився по всій Україні. Він є більш агресивним і крім органів дихання, вражає печінку, нирки та центральну нервову систему. Детальніше про те, чому цей вид Covid-19 є більш небезпечним, читайте за цим посиланням.

В Україні коронавірусом заразились вже 1 784 579 людей. Лише за 6 квітня в країні виявили 15 415 нових випадків коронавірусу. Помер 481 українець, що є новим добовим рекордом за весь час пандемії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *