ОСТАННІ НОВИНИ

Другу частину вулиці Бандери планують відкрити у липні

Вероніка Рой

|

У Львові ремонт другої частини вулиці Степана Бандери на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА планують завершити цьогоріч у середині липні. Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Ремонт другої частини вул. Степана Бандери – від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА стартував 24 березня. Наразі там проведено ряд демонтажних робіт та розпочато влаштування котловану для каналізаційного колектора. Повністю завершити цю ділянку мають намір у середині липня.

«Щодо другої частини робіт, там зараз завершений демонтаж бруківки, бордюрів, трамвайної колії, контактної мережі, підрядник завершив шурфування ділянки на наявність інженерних мереж. Також розпочали рити котлован для прокладання каналізаційного колектора на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА. Цю ділянку ми плануємо відкрити для проїзду до середини липня», – розповідає директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Третю ділянку, від вул. Героїв УПА до вул. Антоновича, планують почати ремонтувати вже у червні.

«Ми будемо підсилювати підрядника, які тільки вони завершать прокладання каналізації на ділянці вул. Чупринки-Антоновича, а там залишилось десь 90 м, щоб вони йшли далі. Звичайно, можна все закрити, але щоб не блокувати рух громадського транспорту, ми перекриваємо дорогу частина», – інформує керівниця ЛКП «Львівавтодор».

За її словами, у межах проєкту реконструкції вул. Бандери у липні-серпні дорожники ремонтуватимуть ще й шматок дороги на вулиці Городоцькій.

«Там ми будемо міняти трамвайну плиту на розвороті. Коли у 2011 році робили вул. Городоцьку, то каналізацію та всі мережі там замінили, а розворотну плиту не міняли. Тому ці роботи заплановані зараз, оскільки там відбудеться зміна трамвайних колій, вони будуть проходити по центру», – додала  Оксана Єстеферова.

Нагадаємо, реконструкція вул. Степана Бандери у Львові стартувала торік наприкінці вересня. Тут збираються відремонтувати трохи більше 1 км дороги. Всі роботи виконує компанія «Онур», вони обійдуться міському бюджету у 209,5 млн грн.

Проєкт реконструкції вул. Степана Бандери мерія затвердила ще наприкінці 2018 року. Тут замінять всі мережі, трамвайні рейки, прокладуть новий колектор, облаштують велодоріжки та парковки. Після всіх робіт вулиця не буде повністю замощена бруківкою, що обурило частину львів’ян. Небайдужі мешканці збирались на акцію протесту, аби «не дати розікрасти автентичну бруківку» з вул. Степана Бандери.

Згодом у мерії Львова запевнили, що після реконструкції 70-80% вул. Степана Бандери будуть замощені бруківкою, решта – римським каменем. Як виглядатиме оновлена вулиця, дивіться ТУТ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *