ОСТАННІ НОВИНИ

Пацієнтів більшає: у Львові лікарі просять продовжити та посилити карантин

Юлія Осим

|

Львівські медики звернулися до міського голови Андрія Садового та голови облдержадміністрації Максима Козицького щодо продовження карантину в регіоні. Також лікарі просять посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Таку ініціативу висловили керівники міських медзакладів, зокрема, лікарні швидкої медичнорї допомоги та 8-ї та 5-ї лікарень. Медики просять продовжити карантинні заходи до кінця квітня, а також посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Свою позицію лікарі пояснюють тим, що значно збільшилась кількість пацієнтів, зокрема, з важким перебігом коронавірусної хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади.

Зазначимо, за останню добу коронавірус виявили у 820 мешканців Львівщини. У лікарні поступило 45 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, натомість виписано лише 6.

Загалом у стаціонарах з пневмоніями перебуває 980 осіб: 899 з них має Covid-19, 71 — у реанімації, 29 людей підключено до апаратів ШВЛ.

На сьогодні у міських лікарнях облаштовано 1 500 ліжок для лікування хворих на коронавірус, і місто працює над розгортанням додаткових резервних ліжок. Зокрема, планують облаштувати ще близько 1 000 додаткових ліжок, з них найбільше — в лікарні швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий заявив, що попри локдаун динаміка не спадає, відтак, можливе закриття дитсадків та зупинка громадського транспорту у місті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *