ОСТАННІ НОВИНИ

ДТП українського автобуса в Польщі: водію загрожує до восьми років в'язниці

Юлія Осим

|

48-річному українському водію автобуса, що скоїв ДТП поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, загрожує до 8 років ув’язнення. Йому висунули звинувачення у ненавмисному вчиненні аварії на наземному транспорті. Про це повідомляє видання PAP.

За попередньою інформацією окружної прокуратури Пшемисля, найімовірніша причина аварії – спроба водія зробити правильний маневр та з’їхати на місце стоянки. Він їхав зі швидкістю 96-97 км на годину, але безпосередьо перед аварією швидкість впала до 45 км на годину.

«Незаважаючи на те, що він їхав з дозволеною швидкістю по шосе, це була швидкість, не пристосована до маневра правильного поворту направо», – пояснила прокурорка Старжецька.

Відтак, водія-тернополянина звинуватили у вбивстві у наземному транспорті. За це йому загрожує позбавлення волі строком до 8 років. Нагадаємо, що внаслідок ДТП загинуло 5 осіб.

Як додала прокурорка, під час допиту підозрюваного в лікарні, де він перебуває, чоловік заявив, що не може прокоментувати подію, бо не пам’ятає. Він також відмовився дати свідчення, їх надасть згодом, оскільки погано почувався.

Наразі прокурор нзаборонив виїжджати водію з Польщі. Йому залишили паспорт, натомість поліція щодня відвідуватиме підозрюваного.

Як писав Львівський портал, вночі 6 березня у Польщі рейсовий автобус «Познань-Херсон» потрапив в аварію: 5 українців загинули, ще 35 потребували госпіталізації. Всього в салоні автобуса перебувало 57 людей. На місці аварії працювали майже 100 пожежників, 19 бригад медиків та поліцейські. На гелікоптерах перевозили важкопоранених.

Згодом стало відомо, що серед пасажирів автобуса була одна мешканка Львівської області.

Фото РАР

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *