ОСТАННІ НОВИНИ

Мерії Львова обіцяють школу у житловому комплексі, який будує депутат

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада погодила другу чергу будівництва масштабного житлового комплексу на вул. Кульпарківській, 96. Забудовник натомість обіцяє виділити близько 300 м кв під освітній заклад. Про це йшлося у п’ятницю, 5 березня, під час засідання виконавчого комітету, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, виконком видав ТзОВ «Тібет» та ТзОВ «Львівській інвестиційній компанії» містобудівні умови та обмеженння на будівництво житлового багатоквартирного будинку з вбудованою автостоянкою, громадськими приміщеннями на вул. Кульпарківській, 96.

Йдеться про другу чергу будівництва масштабного ЖК Safe Town, який зводять на території колишньої автобази.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Це питання члени виконавчого комітету розглядають уже вдруге, адже на минулому засіданні очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик висловлювала застереження, що у мікрорайоні суттєво бракуватиме місць у школах.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, представники забудовника погодились виділити під освітню функцію приміщення площею близько 300 м кв. Втім облаштовувати школу тут будуть не зараз, а в останній черзі будівництва.

«Під час зустрічі з забудовником було напрацьовано рішення, що в останній черзі адміністративного комплексу, де передбачена громадська забудова, буде запропоновано мінімум 300 м кв для освітньої функції. Це приміщення матиме належну інсоляцію, буде вихід у загальний громадський простір, там буде передбачена територія, можливо, для уроків фізкультури», – зауважив Антон Коломєйцев.

Водночас заступник міського голови Львова з економічного розвитку Андрій Москаленко додав, що у мерії розглядають можливість відкриття у згаданому приміщенні філії школи «Світанок», що розташована неподалік.

У прийнятому рішенні мають задокументувати такий намір забудовника. Також виконком встановив, що висота майбутнього житла не повинна перевищувати 34 м. Будинок матиме 10 поверхів.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» – будівельна компанія, відома як «Нова оселя». Її власниками є Назарій Бербека (депутат Львівської міськради від «ЄС»), бізнесмен Тарас Дідик та підприємець Олександр Потернак.

Кінцевим бенефіціаром ТзОВ «Тібет» є львів’янин Петро Грушевський, а раніше серед власників підприємства були Юрій та Остап Доскічі. Останній також є депутатом Львівської міськради від «ЄС».

Додамо, що ЖК Safe Town на вул. Кульпарківській, 96 займатиме територію площею понад 2 га. Для цього Львівська міська рада ще у 2019 році надала в оренду ТзОВ «Тібет» більше десятка земельних ділянок і при цьому дозволила змінити їхнє цільове призначення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *