ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Львівської міськради збудує житловий комплекс на Кульпарківській

Наталя Дуляба

|

На території колишньої автобази на вул. Кульпарківській з’явиться масштабний житловий комплекс. Його будуватимуть фірми, співвласниками яких є або раніше були депутати Львівської міськради від «ЄС». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» і ТзОВ «Тібет» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку із вбудованою автостоянкою, громадськими приміщеннями і трансформаторною підстанцією на вул. Кульпарківській, 96.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Будівництво вестимуть на межі з історичним ареалом Львова на трьох земельних ділянках загальною площею 0,43 га. Вони входять у зону Ж-4 – зону багатоповерхової житлової забудови (9-16 поверхів).

Своїм рішенням виконком встановив, що висота майбутнього житла не повинна перевищувати 33,8 м, а також дозволив забудувати земельні ділянки на 24%.

Зазначимо, що майбутня багатоповерхівка – це розбудова житлового комплексу Safe Town, першу чергу якого у мерії погодили ще у 2018 році.

Цей ЖК займатиме територію площею понад 2 га. Для цього Львівська міська рада ще у 2019 році надала в оренду ТзОВ «Тібет» більше десятка земельних ділянок і при цьому дозволила змінити їхнє цільове призначення.

Житловий комплекс Safe Town знаходитиметься на території колишньої автобази, по сусідству із ним розташований інший ЖК, Parus Сity, будівництво якого ще триває.

Загалом ЖК Safe Town – це житлові будинки на 6-10-16 поверхів, офіси, магазини та інші комерційні об’єкти.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» – будівельна компанія, відома як «Нова оселя». Її власниками є Назарій Бербека (депутат Львівської міськради від «ЄС»), бізнесмен Тарас Дідик та підприємець Олександр Потернак.

Кінцевим бенефіціаром ТзОВ «Тібет» є львів’янин Петро Грушевський, а раніше серед власників підприємства були Юрій та Остап Доскічі. Останній також є депутатом Львівської міськради від «ЄС».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація від забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *