ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовника-порушника з Малоголосівської оштрафували на 150 тисяч

Ольга Денисяка

|

Міська інспекція ДАБК виявила порушення під час будівництва будинку на вулиці Малоголосківській, 12 Б, який зводить компанія MS. Відтак інспекція оштрафувала забудовника на майже 150 тисяч гривень. Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, передає кореспондент Львівського порталу.

Раніше Львівська міська рада вже скасовувала містобудівні умови і обмеження на це будівництво через суттєві порушення забудовником.

За словами посадовця, цього разу інспекція видала 5 приписів про усунення порушення вимог містобудівного законодавства та будівельних норм.

«Цього місяця, після відновлення повноважень, міська Державна архітектурно-будівельна комісія знову навідалася на будівництво за цією адресою. Після перевірок ДАБК видала 5 приписів про усунення порушення вимог містобудівного законодавства, будівельних норм. Які порушення? Наприклад, замість цокольного збудували повноцінний поверх. Тому ДАБК оштрафувала забудовника на майже 150 тисяч гривень», – наголосив Любомир Зубач.

Також він зазначив, що якщо забудовник не усуне порушень, мерія звертатиметься до суду про анулювання дозволу на будівництво.

Зазначимо, що мешканці району Під Голоском, зокрема вулиці Малогосківської, вже кілька років поспіль протестують проти тотальної забудови. Люди скаржаться, що їхній мікрорайон забудовують багатоповерхівками впритул одна до одної, натомість соціальної інфраструктури як такої немає. Місцеві жителі виборюють для себе школи, садочки, дороги та сквери, оббиваючи пороги у Львівській міськраді та регулярно влаштовуючи акції протесту.

Наприкінці травня минулого року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв владнати цю ситуацію і збирав на Малоголосківській усіх забудовників, місцевих мешканців та навіть хотів бачити там колишнього головного архітектора Юліана Чаплінського. Згодом виконавчий комітет навіть тимчасово заборонив будувати на Під Голоском нове житло, допоки тут не з’явиться соціальна інфраструктура.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Любомир Зубач/Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *