ОСТАННІ НОВИНИ

Кандидата від «Слуги Народу» обрали суддею КСУ

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада призначила юриста Віктора Кичуна суддею Конституційного Суду України за квотою парламенту. Його висунула фракція «Слуга Народу». Відповідне рішення ухвалили під час засідання Верховної ради 18 лютого, пише hromadske.

Кандидатуру Кичуна підтримав 241 парламентар. «За» проголосували 205 депутатів від «Слуги Народу», 10 від «За майбутнє», 18 від групи «Довіра» та 8 позафракційних.

Кичун під час свого виступу перед голосуванням пригадав конституційну кризу, пов’язану з рішенням КСУ щодо декларування посадовців, а також заявив, що станом на сьогодні цей Суд фактично є «надінституцією».

«Якщо ви мене оберете, то у вас буде ще мінімум один прихильник стримування Конституційного Суду. Я вважаю, що ми створили надмірну судову надінституцію, яка сьогодні фактично домінує у державі», сказав Кичун.

Що відомо про Віктора Кичуна?

Він є доцентом кафедри конституційного права у Національному університеті імені Ярослава Мудрого.

До 2015 року він був головою юридичного управління, а також членом правління і директором з правових питань та роботи з проблемною заборгованістю «Банку Кредит Дніпро».

Кичун має понад 25 років досвіду роботи у сфері права та є кандидатом юридичних наук. Крім того, він має досвід роботи адвокатом.

Як відомо 27 жовтня 2020 року КСУ скасував електронне декларування за поданням народних депутатів від ОПзЖ і «За майбутнє».

Відповідне рішення означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, скасування незаконного збагачення і конфіскації активів, набутих корупційним шляхом, скасування недостовірного декларування.

Згодом Рада таки повернула відповідальність за брехню в деклараціях, але в’язниця порушникам більше не загрожує.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *