ОСТАННІ НОВИНИ

Е-квиток для пільговиків на Львівщині планують впровадити за 6 млн грн

Юлія Осим

|

Депутати Львівської обласної ради 67 голосами підтримали Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021 – 2025 роки. Зокрема, з понад 62 млн грн майже 10% коштів планують витратити на впровадження заходів із впровадження е-квитка для пільгових категорій області. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Для створення Реєстру осіб пільгових категорій та виготовлення (придбання) соціальних карток програмою передбачено 6 млн грн. Однак, на думку деяких депутатів, спрямування коштів у такому розмірі є недоцільним.

На компенсацію пільгового перевезення громадян на автомобільному та залізничному транспорту, за словами заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктора Степанюка, закладено 3 млн грн. «На території Львівщини налічується 248 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзд», – додав він.

Разом з тим, найбільшу частину коштів, закладену в програмі, скерують на виплати грошової допомоги ветеранам УПА, вдовам/вдівцям політв’язнів та ветеранів УПА, та реабілованим громадянам. На це закладено понад 25 млн грн.

Ще більше 19 млн грн виділили на надання одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам.

Нагадаємо, минулоріч на впровадження е-квитка для пільгових категорій на Львівщині закладали в обласному бюджеті 7 млн грн.

У Львові е-квиток має запрацювати не раніше осені 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *