ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки часу займає пошук роботи на Львівщині

Наталя Дуляба

|

На Львівщині зросла тривалість пошуку роботи. Для цього мешканцю області в середньому потрібно 130 днів (більше 4 місяці), хоча є й райони, де пошук роботи займав понад 200 днів (більше 6 місяців). Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Станом на 1 лютого за сприяння служби зайнятості роботу на Львівщині шукали 29 тисяч людей, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Таким чином на одне місце претендують 8 безробітних, тоді як торік за одне місце змагались лише три особи.

Трохи більше 60% з усіх безробітних становлять жінки, 38% – мешканці сільської місцевості, 35% – молодь віком до 35 років, 21% – особи, що мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 7,3% – вивільнені працівники.

У січні знайти роботу зуміли 1600 людей. Середня тривалість пошуку місця праці (з моменту надання статусу до працевлаштування), порівняно з минулорічним показником, на Львівщині збільшилася на 44 календарні дні і становила 130 днів.

Найдовше без роботи залишалися мешканці Миколаївщини (215 днів), Стебника (211) та Городоччини (201), найменше – Бродівського (71), Яворівського (75) та Радехівського (84 дні) районів.

Нагадаємо, на початку 2021 року на Львівщині суттєво зріс рівень безробіття. Станом на 1 січня на одне робоче місце претендували дев’ять осіб, тоді як на початку минулого року – лише троє.

Із десяткою вакансій січня на Львівщині можна ознайомитися за цим посиланням.

За весь 2020 рік рівень безробіття на Львівщині зріс аж на 75%. Пік припав на квітень, тобто фактично на початок коронавірусного карантину. Детальніше про ситуацію у 2020-му на ринку праці в області читайте за цим посиланням.

Додамо, що мешканці Львівщини назвали безробіття проблемою, яка їх турбує найбільше.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *