ОСТАННІ НОВИНИ

Безробіття, медицина, дороги та бідність: що турбує мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

Більше ніж половина мешканців Львівщини вважає, що область рухається у неправильному напрямку. А серед головних проблем, які турбують людей, є безробіття, неякісна медицина, погані дороги та бідність. Про це свідчать дані соцопитування групи «Рейтинг», яке проводили протягом 6-22 червня.

 

55% мешканців Львівщини вважають, що область рухається у неправильному напрямку, тоді як 24% опитаних мають протилежну думку.

Дещо краща ситуація виникла у районах. 40% жителів підтримують те, як зараз розвивається село/місто, в якому вони мешкають. Втім 46% респондентів вважають, що їхнє село/місто таки рухається у неправильному керунку.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Найбільше мешканців Львівської області хвилюють проблеми з працевлаштуванням – такої думки 43% опитаних, на неякісне медобслуговування поскаржились 37% людей, а третина жителів відзначила проблемою поганий стан доріг.

Цікаво, що безробіття є більшою проблемою для осіб, що живуть у селах та містах області, аніж для львів’ян. На неякісну медицину більше поскаржились жителі міст, аніж сіл, а на поганий стан доріг – селяни.

29% жителів Львівщини поскаржились на бідність, найбільше – у Львові та інших містах. Ще 26% відзначають занепад промисловості, 25% – наркоманію й алкоголізм.

Практично кожен четвертий мешканець області вважає проблемою розкрадання земель, 21% – занепад сільського господарства, а ще 18% опитаних наголосили на поганому транспортному сполученні між містами і селами.

15-16% жителів Львівщини турбує відсутність умов для ведення бізнесу, поганий стан екології та вимирання сіл. Натомість найменше людей хвилюють проблеми з водопостачанням, брак місць для культурного дозвілля та дитсадочків.

Додамо, що опитування проводилось 6-22 червня методом особистого інтерв’ю. Участь у ньому взяли 2000 мешканців Львівської області віком 18+. Похибка дослідження становить не більше 2,2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *