ОСТАННІ НОВИНИ

Куди вивозять сніг з вулиць Львова

Ольга Денисяка

|

Сніг з центральних вулиць Львова комунальники вивозять на площу Міцкевича і скидають у колектор, де тече річка Полтва. В інших районах міста сніг не вивозять, а згортають у місця, де він не заважає транспорту та пішоходам. Про це під час брифінгу 12 лютого повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, сніг вивозять лише з центральних вулиць міста для того, щоб економити кошти.

«Вивозимо сніг до пам’ятника Міцкевича і скидаємо в колектор, де тече річка Полтва. Таким чином ми економимо кошти, бо не треба возити сніг кудись далеко за місто», – зазначає посадовиця.

В інших районах міста сніг згортають на узбіччя, або вивозять у місця, де він не заважає рухатись пішоходом та транспорту. Зокрема, впродовж ночі 12 лютого з Галицького, Франківського, Шевченківського та Личаківського районів вивезли 250 камазів снігу.

У такий спосіб евакуатори чистять дороги вночі, а щоб прибрати їх удень – вулиці Львова перекривають для руху транспорту.

Зазначимо, у мерії також закликають водіїв не паркувати автомобілі у непередбачених для цього місцях. Якщо авто припарковане із порушенням ПДР та заважає руху громадського транспорту чи роботі снігоприбиральної техніки, то його переміщують на арештмайданчик.

Зауважимо, у міськраді запевняють, що Львів від снігу очищено добре. Зокрема, комунальники розчистили магістралі, наразі прибирають від снігу внутріквартальні дороги.

За прогнозами синоптиків, негода на Львівщині протримається до кінця тижня, тобто до 15 лютого. Найближчим часом мають відновитися сильні снігопади, а температура повітря впаде до -20°C. Загалом за чотири дні, з 8 по 11 лютого, у Львові випало 169% місячної норми снігу.

Нагадаємо, у Львові через сильні снігопади ввели низку обмежень. З їх переліком можна ознайомитися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *