ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти заборгувало Укрзалізниці понад мільярд гривень

Ольга Денисяка

|

Борг Міністерства освіти та науки перед Укрзалізницею за перевезення студентів закладів вищої освіти та учнів професійних закладів освіти становить понад 1 млрд гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі компанії.

 

У повідомленні йдеться, що впродовж минулого року Укрзалізниця перевезла понад 3,7 млн студентів у далекому сполученні на суму понад 114 млн грн. Компенсації Міністерства освіти і науки України склали лише 18 млн грн – це 15,8% від необхідного.

Так, за минулий рік Укрзалізниця недоотримала від Міністерства освіти і науки України за перевезення студентів понад 96 млн грн, у 2019 році – 239 млн грн, коли було надано послуг на 257 млн грн, а компенсовано лише 18 млн грн. Причому в бюджеті Міністерства на 2021 рік також закладено лише 18 млн грн.

«Більше 1 млрд грн Міністерство освіти і науки України заборгувало Укрзалізниці за перевезення студентів за останні кілька років. Така ситуація склалася через те, що щорічно в бюджеті Міністерства закладаються витрати на рівні 18 млн грн, а не реальні суми, які витрачає перевізник», – заявив в.о. члена правління АТ «Укрзалізниця», директор філії «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський.

Нагадаємо, Львівщина – у трійці боржників «Укрзалізниці» через невиплачені компенсації за проїзд пільговиків в електричках протягом 2020 року. Область не компенсувала перевізнику 17 млн грн пільгового проїзду у приміських потягах.

Як писав Львівський портал, через брак місця в електричці у 2018 році мешканці Львівщини блокували залізничну колію. Вже тоді в уряді говорили про те, що якщо місцева влада не буде компенсовувати залізниці збитки за приміські перевезення, то електрички просто зникнуть. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *