ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові депутатів пропонують штрафувати за порушення етики

Наталя Дуляба

|

У Львівській міськраді пропонують прийняти Кодекс етичної поведінки депутата, який передбачатиме штрафи за його порушення. Із відповідної ініціативою у четвер, 4 лютого, під час сесії виступив депутат і очільник Адміністрації міського голови Євген Бойко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зауважив Євген Бойко, норми поведінки депутата прописані у регламенті Львівської міськради чи у Статуті міста. Втім депутати їх нерідко порушують, а це негативно відображається на репутації всієї мерії та громади Львова.

«Вважаю, що неетичні висловлювання, образи, подання неправдивої інформації, порушення загальнолюдських стандартів поведінки депутатами стають причиною погіршення репутації Львівської міської ради серед громади Львова та є поганим прикладом. Відтак для унеможливлення проявів недобросовісної поведінки зі сторони депутатського корпусу пропоную прийняти Кодекс етичної поведінки депутата», – заявив Євген Бойко.

Особливістю цього Кодексу етичної поведінки має бути передбачене покарання за порушення його норм у вигляді штрафів. При цьому всі сплачені депутатами штрафи мали б іти на благодійність.

Хто саме мав би штрафувати депутатів за порушення етики і який би мав бути механізм оплати цих штрафів, наразі достеменно не відомо. Це має напрацювати робоча група на чолі з депутатською комісією законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки.

Зазначимо, що у Львівській міськраді попереднього скликання вже напрацьовували Кодекс етичної поведінки депутата, однак обранці громади його не затвердили. Саме він має стати основою для розробки нового документу, який пропонують винести на одну з наступних сесій.

Нагадаємо, що ще у 2019-му у Львівській міськраді розробили Кодекс етичної поведінки посадовців та всіх інших працівників. Що саме він передбачає, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *