ОСТАННІ НОВИНИ

Для непрацюючих пенсіонерів збільшили мінімальні виплати

Юлія Осим

|

В Україні з 1 січня мінімальні виплати для непрацюючих пенсіонерів збільшили до 2 400 грн. Це пов’язано зі збільшенням мінімалки до 6 000 грн. Про це Львівському порталу повідомили у Пенсійному фонді.

 

Чекати на підвищену пенсію можуть ті, хто досягнув віку 65 років та мають відповідний страховий стаж – 35 років у чоловіків та 30 років у жінок. Загалом розмір мінімальної пенсії становить 40% від мінімальної зарплати.

Також слід зазначити, що перерахунок пенсій для непрацюючих пенсіонерів проведено з дня встановлення розміру мінімальної заробітної плати. Для осіб, які працюють, після звільнення з роботи чи припинення будь-якої діяльності, пов’язаної з отриманням доходу, пенсія перераховується з урахуванням мінімальної зарплати, визначеної на дату звільнення з роботи або припинення діяльності.

 

Львівський портал вже писав, що з 1 грудня мінімальна пенсія в Україні зросла  на 57 грн – до 1769 грн.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії громадянам.

При цьому 82% пенсіонерів в Україні отримують виплату, яка є меншою від фактичного прожиткового мінімуму, – менше 4000 грн. Відтак в Україні пенсіонерам віком 75+ планують давати доплати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *