ОСТАННІ НОВИНИ

Медикам психлікарні «Заклад» обіцяють закрити борги зі зарплати

Наталя Дуляба

|

Психіатрична лікарня «Заклад», що у Миколаївському районі, отримає 1 млн грн на виплату заборгованої зарплати працівникам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

 

В понеділок, 28 грудня, комісія з питань охорони здоров’я та материнства Льіввської обласної ради погодила виділення 1 млн грн психлікарні «Заклад». Цими коштами мають закрити борг із зарплати перед медиками.

Остаточне рішення про виділення 1 млн грн із резервоного фонду бюджету області має ще прийняти сесія Львівської облради.

Також комісія вирішила створити робочу групу, яка займеться можливим перепрофілюванням психлікарні. Як уточняють у Львівській ОДА, одним із можливих напрямків перепрофілювання є психоневрологія.

«Одним із можливих варіантів виходу із складної ситуації може бути перепрофілювання установи на соціальний заклад психоневрологічного спрямування. В такому випадку установа перейде на фінансування з обласного бюджету і такі заклади, згідно із бюджетним кодексом, не зможуть перейти на баланс ОТГ. Соціальний заклад також зможе надавати платні соціальні послуги», – цитує пресслужба ЛОДА директорку департаменту соціального захисту Наталію Кузяк.

Окрім того, на наступній сесії облради депутати пропонують, аби директор психлікарні «Заклад» Юрій Шипов прозвітував за друге півріччя 2020 року, тобто за час, відколи він обіймає цю посаду.

Нагадаємо, через борги із зарплати медики психлікарні «Заклад» наприкінці листопада перекривали трасу Київ – Чоп у Миколаївському районі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *