ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники психлікарні перекрили трасу Київ-Чоп на Львівщині. У ЛОДА відреагували

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 27 листопада, працівники психіатричної лікарні «Заклад» перекрили міжнародну трасу М06 Київ – Чоп у селі Луб’яна Миколаївського району через проблеми із фінансуванням. Про це повідомляє Львівський портал.

 

За даними патрульних, участь у акції беруть близько 20-30 осіб, які ходять пішохідним переходом. На місці події присутні наряди поліції.

«Патрульні забезпечили об’їзд, тобто заторів на автодорозі немає. Всі автомобілі, окрім вантажних фур, об’їжджають цю ділянку. Наразі заблоковані 15 фур. Поки учасники не кажуть, скільки триватиме акції, але вимоги змінюються», – повідомив заступник командира батальйону патрульної поліції Андрій Пушкар.

Медики перекривають дорогу через брак фінансування. Під час брифінгу 27 листопада заступник голови Львівської ОДА Іван Собко повідомив, що медичний заклад двічі дофінансовували з обласного бюджету. Відтак закликав керівництво психіатричної лікарні «Заклад» не вдаватися до перекриття доріг.

«Не потрібно проводити непотрібні пікети і перекриття доріг. Коли був міністр охорони здоров’я, ми зустрічалися з працівниками. Також ми вже двічі скерували з обласного бюджету часткове дофінансування. Але коли обласний бюджет має недоотримання 250 млн грн, ми мусимо насамперед фінансувати COVID-заклади, а не скеровувати на ті, які фінансуються із державного бюджету, із НСЗУ», – прокоментував Іван Собко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: патрульна поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *